This 3,000 SF house was designed for a young family of 5 in the university neighborhood of Syracuse. The house was designed as a long, narrow, two-story bar to maximize solar exposure on the southern elevation. A continuous visual access was allowed from the front deck through the great room and kitchen to the back deck. A guest bedroom/ office, laundry room, powder room, and an additional office space complete the first floor, while 4 additional bedrooms, two bathrooms, and a children’s play area occupy the second level. A two-car garage tucks under the front of the building making use of the site’s severe slope. After two years of design, development, and construction documentation, the project was ultimately abandoned by the clients.  design - Sekou Cooke  interns - Stephanie White, Karina Roberts  renderings - Katrina Abad
       
     
exterior 3.jpg
       
     
southeast.jpg
       
     
back.jpg
       
     
portrait livingroom opt2.jpg
       
     
square.jpg
       
     
kitchen.jpg
       
     
playroom.jpg
       
     
corridor.jpg
       
     
 This 3,000 SF house was designed for a young family of 5 in the university neighborhood of Syracuse. The house was designed as a long, narrow, two-story bar to maximize solar exposure on the southern elevation. A continuous visual access was allowed from the front deck through the great room and kitchen to the back deck. A guest bedroom/ office, laundry room, powder room, and an additional office space complete the first floor, while 4 additional bedrooms, two bathrooms, and a children’s play area occupy the second level. A two-car garage tucks under the front of the building making use of the site’s severe slope. After two years of design, development, and construction documentation, the project was ultimately abandoned by the clients.  design - Sekou Cooke  interns - Stephanie White, Karina Roberts  renderings - Katrina Abad
       
     

This 3,000 SF house was designed for a young family of 5 in the university neighborhood of Syracuse. The house was designed as a long, narrow, two-story bar to maximize solar exposure on the southern elevation. A continuous visual access was allowed from the front deck through the great room and kitchen to the back deck. A guest bedroom/ office, laundry room, powder room, and an additional office space complete the first floor, while 4 additional bedrooms, two bathrooms, and a children’s play area occupy the second level. A two-car garage tucks under the front of the building making use of the site’s severe slope. After two years of design, development, and construction documentation, the project was ultimately abandoned by the clients.

design - Sekou Cooke

interns - Stephanie White, Karina Roberts

renderings - Katrina Abad

exterior 3.jpg
       
     
southeast.jpg
       
     
back.jpg
       
     
portrait livingroom opt2.jpg
       
     
square.jpg
       
     
kitchen.jpg
       
     
playroom.jpg
       
     
corridor.jpg